Paimio Trail 19.4.2018 – Turku Trail Cup

Alkuvuosi ja kevät on sujahtanut niin nopeasti ohi, etten ole ehtinyt edes tänne blogiin päivitellä mitään. Pari kuukautta on mennyt lähinnä PK-lenkkiä tehdessä ja muutamia mäki/porrastreenejäkin on jo mahtunut mukaan.

Tämän viikon piti olla todella kevyt, koska lauantaina ohjelmassa olisi Sipoonkorpi Trail. Mun elämässä mikään harvoin menee niin kuin on suunniteltu, joten arvata saattaa ettei tästä viikosta niin kovin kevyt sitten kuitenkaan muodostunut. Maanantaina ohjelmassa oli kahden juoksuryhmän vetämistä (näistä lisää myöhemmin), tiistaina rapputreeniä ja hieroja, keskiviikko lepäiltiin, mutta torstaina päätinkin sitten osallistua Miran kanssa vähän extempore Turku Trail Cupin osakilpailuun Paimiossa. Alusta saakka ajatus tuolla juoksemisesta oli täysin tyhmä lauantaita ajatellen, mutta päätin, että kun kerrankin jotain kotikaupungissa järjestetään, niin minähän osallistun vaikka ihan vain kannatuksenkin vuoksi.

20180419_174842.jpg

Mira saapui meille torstaina noin tuntia ennen lähtölaukausta ja käveltiin meiltä kotoa rauhassa kohti lähtöpaikkaa. Perillä tajuttiin, että numerot piti hakea entisen Motellin hiekkakuopalta ja aikaa ei ollut enää kovinkaan paljoa. Jouduttiin ottamaan sen verran juoksuaskeleita, että meinasin jo siinä kohtaa, etten jaksa juosta poluilla enää yhtään. Onneksi muutama muukin oli tullut paikalle vähän viime tinkaan ja kisan alkua jouduttiinkin myöhäistämään viisi minuuttia, jotta kaikki ehtivät lähtökaaren luokse.

20180419_175756.jpg
Ennen kisan alkua ehdittiin napata kuvata Miran ja Katrin kanssa kauniissa auringonpaisteessa.

Mennään juoksemaan ihan rauhassa, eikö niin?

Meillä oli tarkoituksena Miran kanssa juosta ihan rauhallinen (maksettu) iltalenkki. Aluksi jäätiinkin ihan melkein viimeisiksi 141 juoksijan jonon hännille.  Alkumatka olikin niin kapeaa polkua, ettei siinä olisi edes päässyt ohi vaikka olisi halunnutkin. Muutaman kilsan päästä toisten kantapäillä juokseminen alkoi ahdistaa ja ohitettiin kallioalueella muutama juoksija. Ja kohta lisää… Vauhti kiihtyi matkan varrella sen verran, että se oli jo kaukana PK-lenkistä, mutta pyrittiin kuitenkin pitämään sellainen vauhti ettei ihan täysillä sentään tarvinnut vetää.

20180419_180152.jpg

Reitti kulki mun kotimaastoissa. Hauskaa kuitenkin oli, että suuri osa polusta oli sellaista, etten ollut sitä juossut. Hiekkamonttujen osuus oli tuttua, mutta varsinkin ihan alkumatkan sekä loppumatkan polkut olivat mullekin uusia. Tästähän mä tietysti innostuin, koska nyt sain taas 8.5km verran uusia lenkkipolkuja käyttööni. Reitti oli muutenkin tosi kiva. Sopivasti vaihtelua polkujen ja hiekkatiepätkien väliä. Mukaan mahtui muutamia pieniä mäkiä ja kallio-osuuksia.

Loppumatkasta tuntui, että jalat alkoivat vasta lämpeämään ja parin viimeisen kilsan aikana meinasin oikein innostua. Olisi ehkä kannattanut himmailla lauantaita ajatellen, mutta en malttanut, koska aurinko paistoi ja fiilis oli hyvä. Tästä huolimatta me ei tehty mitään huippuaikoja, vaan saavuttiin maaliin muutamaa sekuntia päälle tunnin. Ihan viimeisiä ei sentään oltu vaan jätettiin taakse vajaa parikymmentä juoksijaa. Sinänsä sillä ei väliä kuinka monta sinne taakse jää, koska nämä polkujuoksujutut – tai juoksu ylipäätänsä – ei ole mulle kilpailua muita vastaan. Mä juoksen juoksutapahtumissa vain ja ainostaan itseäni vastaan. Poluilla varsinkin aikatavoitetta ei voi edes laittaa, koska ikinä ei tiedä mitä matkalla on vastassa. Se ehkä onkin se polkujuoksun suola. Suorittamisen puute.

20180419_190815.jpg

20180419_193943.jpg
Mulla oli testissä ekaa kertaa uudet Sense Ultrat. Ihan loistavat!

Juoksun jälkeen käveltiin Miran kanssa rauhassa meille takaisin. Illasta jäi kaikenkaikkiaan hyvä mieli. Kulunut viikko on ollut todella raskas henkisesti töissä ja tämä pieni tapahtuma, ja Miran loistava seura, sai ajatukset hetkeksi pois kaikesta siitä.

Ehdottomasti osallistun ensi vuonnakin tähän tapahtumaan jos se vain järjestetään. Kiitos sujuvista järjestelyistä Turku Trail Cupille ja Paimion Rastille.

Olitko sinä mukana Paimio Traililla? Oletko menossa juoksemaan johonkin polkujuoksutapahtumaan tämän kauden aikana?

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Paimio Trail 19.4.2018 – Turku Trail Cup”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s